Alla priser är inklusive moms och installation.

Varför laddbox från Prosumenten

Ett vanligt uttag är inte gjort för att ladda en elbil. Det kan därför bli varmgång med brand eller andra problem som följd. Laddboxarna har en högre säkerhet som utgår från en internationell standard för elbilsladdning.

Om du köper en laddbox från Prosumenten så får du marknadens bästa produkter installerade på ett säkert och snyggt sätt med funktionsgaranti och fri support under garantitiden.

De laddboxar som PROSUMENTEN erbjuder är laddboxar med hög kvalitet och säkerhet från välkanda leverantörer. Leverantörerna är DEFA, GARO och Charge Amps.

Produkter

PROSUMENTEN erbjuder tre kategorierer av laddboxar.

BASIC

BASIC serien är för dig som bara vill att det ska fungera eller om laddboxens placering inte har tillgång till WiFi. Inget krångel med WiFi. Du styr laddningen med bilens app. Gå till ”Produkter”.

BASIC+

BASIC+ serien är för dig som vill kunna följa och styra bilens laddning via en app på telefonen och du har tillgång till WiFi där laddboxen ska placeras. Gå till ”Produkter”.

EXCLUSIVE

EXCLUSIVE serien är för dig som vill kunna följa och styra bilens laddning via en app på telefonen samt att laddaren också känner av husets elförbrukning och optimerar laddningen utifrån det. Du behöver tillgång till WiFi där laddboxen ska placeras och att installatören kontrollerar förutsättningarna till att installera lastbalansering. Gå till ”Produkter”.

Installerat och klart

Alla laddboxar från PROSUMENTEN säljs installerade och klara. Priser gäller för  standardinstallation.

Se vad  som ingår i standardinstallation.

Säkert och snyggt

PROSUMENTEN är ett registrerat elinstallationsföretag hos Elsäkerhetsverket. Detta gör också att du som kund kan vara trygg i att installationen görs på ett fackmannamässigt och  riktigt sätt. Det gör också att det blir enkelt för dig som kund då du inte behöver ha kontakt med någon annan än PROSUMENTEN. Se också foldern ”ladda-elbilen” från Elsäkerhetsverket.

Sladd eller uttag

Vanligast vid hemmaladdning är en laddbox med fast anslutningssladd. Publika laddboxar har oftast uttag där den som laddar använder egen sladd/kabel.

1-fas, 3-fas, laddtid

En laddhybrid laddar oftast på en fas, dvs det går inte fortare med en trefasbox. Rena elbilar laddar oftast på tre faser. Vissa laddboxar kan ladda upp till 32 A men de flesta privatbostäder har enbart en huvudsäkring på 16-25 A så i praktiken är 16 A den högsta teoretiska laddströmmen. Men oftast är det praktiskt med högst 10 A. De flesta fordon kan också bara ta emot 16 A. En enfasbox  laddar då ca 2,2 kWh/h vilket motsvarar ca 10 km elbilsdrift i timmen. Har man ren elbil med trefasladdning och en trefasbox och 10 A så laddar man 6,6 kWh/h dvs ca 30 km/timme.

En bil med enfasladdning går lika bra att ladda med en trefasbox men det går alltså inte fortare.  På samma sätt kan man ladda en bil med trefasladdning i en enfasladdare men det går då saktare. 

Tillval

Utan Wifi, med Wifi, RFID taggar och lastbalansering. Oftast finns mycket av detta i bilen laddapp också.

Så vilken box som passar bäst är alltså beroende på många faktorer som exempelvis fastighetens förutsättningar, finns det stabilt WiFi vid platsen som boxen ska installeras, vilket fordon ska laddas, hur snabbt ska det laddas, ska fler boxars installeras på fastigheten o.s.v.

Alla boxar har sina för och nackdelar men men till slut är det en fråga om tycke o smak.

Beställning och Allmänna villkor

Alla priser är inklusive moms och efter grönt avdrag. Laddboxar för hemmabruk säljs endast till privatpersoner som är berättigade till ”grönt avdrag”.

  • Beställning

Beställning görs via hemsidan www.prosumenten.se.
Beställningen gäller standardinstallation. Efter att beställning gjorts kontaktar Prosumenten
kund för kompletterande uppgifter och tidsbokning av installation. Beställning är bindande
först efter att kompletterande uppgifter lämnats och tidsbokning gjorts.

  • Betalning

Faktura sänds till kund i samband med installation. Kreditkontroll av kund görs. Betalningstid
10 dagar.

  • Allmänna bestämmelser

Prosumenten AB använder ”Allmänna villkor hantverkarformuläret” som

Konsumentverket, Villaägarna och Sveriges Byggindustri tagit fram gemensamt.

  • Försäkringar

Prosumenten har entreprenadförsäkring hos Länsförsäkringar Dalarna.

  • Personuppgifter

Personuppgifter behandlas i enlighet med gällande GDPR.

  • Garantier

Produktgaranti 2 år
Installation 2 år

Grönt avdrag vid gröna investeringar

Från år 2021 finns ett avdrag för gröna investeringar i syfte att underlätta klimatomställningen. Avdraget kan användas av privatpersoner som installerar grön teknik som till exempel solceller. Grönt avdraget fungera på liknande sätt som rot- och rutavdraget så att köparen kan ta del av skattelättnaden direkt.

Grönt avdrag innebär att en skattereduktion ska gälla för arbets- och materialkostnader vid installation av grön teknik, som solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon. Skattereduktionen utformas med en fakturamodell som liknar den som finns för rut- och rotavdrag så att köparna kan ta del av skattelättnaden direkt vid köpet.

Skattereduktionen är:

  • 15 procent för solceller
  • 50 procent för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon

och får uppgå till högst 50 000 kronor per person och år. Skattereduktionen omfattar endast privatpersoner och ersätter tidigare stöd till privatpersoner för installation av solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon.

Den nya skattereduktionen träder i kraft den 1 januari 2021 och tillämpas på installationer som utförs och betalas efter den 31 december 2020.

Kontakta oss

Har du frågor om produkterna eller andra funderingar kring laddboxar och elbilsladdning?

Gå till  ”Fråga Prosumenten om laddboxar”

Har ni frågor om solpaneler eller vill beställa? Följ ”Frågor eller beställning

Det går också bra att beställa via vår webshop!

BASIC serien är för dig som bara vill att det ska fungera eller om laddboxens placering inte har tillgång till WiFi. Inget krångel med WiFi. Du styr laddningen med bilens app. Se ”Produkter BASIC”.

BASIC+ serien är för dig som vill kunna följa och styra bilens laddning via en app på telefonen och du har tillgång till WiFi där laddboxen ska placeras. Se ”Produkter BASIC+”.

EXCLUSIVE serien är för dig som vill kunna följa och styra bilens laddning via en app på telefonen samt att laddaren också känner av husets elförbrukning och optimerar laddningen utifrån det. Du behöver tillgång till WiFi där laddboxen ska placeras och att installatören kontrollerar förutsättningarna till att installera lastbalansering. Se ”Produkter EXCLUSIVE”.

En global trend är att allt fler blir prosumenter, som är en sammanslagning av orden producent och konsument.