Solceller

Kontakta oss för prisförslag eller rådgivning

Skaffa solceller till villa

Producera din egna energi

Att investera i solpaneler för hemmabruk är både bra för plånboken och för miljön. Solpanelerna har minst 25 års livslängd och oftast fullt betalade efter ca 8-10 år. Resten av tiden är ren vinst!

Sverige och resten av världen är också mitt i en omställning av energisystemet. Att gå från energikällor som producererar CO2 till klimatneutrala och förnyellsebara som sol och vind. Här kan du som medborgare göra en insats och installera solpaneler och köra eldrivet fordon. Just nu finns också olika stöd och bidrag som även gör det ekonomiskt fördelaktigt att investera nu.

Om du låter Prosumenten installera solpaneler hos dig så får du en anläggning som både är säker, snygg och rätt dimensionerad. Prosumenten använder bara väl beprövade produkter  från de bästa leverantörerna. Detta tillsammans med en professionell installation av Prosumenten gör att din anläggning kommer hålla minst 25 år.

För att installera solpaneler måste företaget också vara ett registrerat elinstallationsföretag hos Elsäkerhetsverket.

Varför ska du
skaffa solceller?

Lär dig mer om solceller

Vi behöver alltmer el i Sverige. El är en energikälla som ganska lätt kan göras miljövänlig. Även om du kan skriva ett avtal och köpa billig el så kommer det trots allt att vara en ännu bättre lösning att själv också producera el. Du avlastar då också elnätet på ett bra, och för miljön viktigt, sätt.

Du spar pengar på det. En solcellsanläggning har en livslängd på minst 25 år. Du har oftast betalt din anläggning på mellan 8 till 10 år, ibland till och med ännu snabbare. Det är få investeringar som kan ge den avkastningen.

Du kan också få ett investeringsbidrag på 15% av kostnaden för investeringen och ett bidrag på 60 öre/kWh på elen som du säljer till elnätet.

Om du planerar att skaffa en elbil så är fördelarna med att producera egen el än större.

skaffa solceller

Prisexempel

Kontakta oss för pris på solceller till ditt hus

12 kW- 10 000 kWh

136 000 kr

Prisexempel efter ”grönt avdrag” för en vanlig villa med betong- eller lertegel.

6 kW- 5 000 kWh

85 000kr

Prisexempel efter ”grönt avdrag” för en vanlig villa med betong- eller lertegel.

Så mycket kan du spara!

Med vår solkalkylator kan du enkelt se hur mycket solenergi ditt tak kan generera varje år, i många år framöver.

Hur funkar solceller?

För dig som vill veta mer

Solceller från Prosumenten säljs installerade och klara. För att installera solpaneler måste företaget vara ett registrerat elinstallationsföretag hos Elsäkerhetsverket. Detta gör också att du som kund kan vara trygg i att installationen görs på ett fackmannamässigt och riktigt sätt. Det gör också att det blir enkelt för dig som kund då du inte behöver ha kontakt med någon annan än Prosumenten.

När du investerar i solceller får du ett sk Grönt avdrag som kan liknas mot rut- & rotavdrag vid installation av grön teknik. Vi på Prosumenten sköter avdraget åt dig.

Kontakta oss!

För prisförslag eller rådgivning.

Kontakta oss!

För prisförslag eller rådgivning.